جستجو کردن
Close this search box.

۷ مورد از تنظیمات تلویزیون هوشمند که باید پس از خرید حتما بررسی کنید

پس از خرید تلویزیون هوشمند، باید برخی از تنظیمات تلویزیون هوشمند را بررسی کنید تا بهترین تجربه‌ی بصری را از این محصول کسب کنید. در این مطلب به شما آموزش می‌دهیم که کدام بخش از تنظیمات تلویزیون هوشمند را باید حتما چک کنید.

اتصال گوشی به تلویزیون‌های هوشمند؛ معرفی تمام روش‌های ممکن

فهرست محتوا

۱. روان‌سازی حرکت (Motion smoothing)
۲. روشنایی، کنتراست رنگ و وضوح
۳. صدا
۴. حالت بازی (Game mode)
۵. اسکرین سیور و قابلیت Screen dimming
۶. تنظیمات مربوط به مصرف انرژی
۷. آپدیت خودکار

تلویزیون‌ها در سال‌های اخیر راه دراز و طویلی را برای تکامل و پیشرفت در پیش گرفته‌اند. امروزه شما می‌توانید از محتوا با کیفیت بالا در یک پنل بزرگ مسطح لذت ببرید، بدون این که مبلغ بسیار هنگفتی را خرج تلویزیون کنید.

خرید تلویزیون‌های ۴K فوق العاده و با کیفیت بالا در حال حاضر در بازار امری رایج و عادی به نظر می‌رسد؛ کما این که اکثر تلویزیون‌ها به اینترنت مجهز شده‌اند و به همین دلیل، به آنها تلویزیون هوشمند گفته می‌شود. این که آیا شما برای یک تلویزیون هوشمند تا چه میزان قرار است بودجه کنار بگذارید کاملا به خودتان بستگی دارد. در این مطلب به سراغ معرفی برخی تنظیمات تلویزیون هوشمند می‌رویم که پس از خرید این محصول، باید به سراغ‌ آنها بروید تا بتوانید بهترین کیفیت بصری و شنیداری را از محصول تازه‌وارد منزل خود کسب کنید.

خرید تلویزیون هوشمند از دیجی کالا

مشاهده همه

پیشنهاد خرید

مینی دوربین فیلم برداری A9

499,000 تومان499,000 تومانخرید کنید

۱. روان‌سازی حرکت (Motion smoothing)

تنظیمات تلویزیون هوشمند

تنظیمات مربوط به Motion smoothing یک قابلیت کاملا بحث برانگیز محسوب می‌شود که در اکثر تلویزیون‌های هوشمند مدرن یافت می‌شود. این احتمال وجود دارد که گزینه‌ی مذکور به صورت پیش فرض فعال شده باشد اما این قابلیت دقیقا چه کار می‌کند؟

تلویزیون ال ای دی هوشمند اسنوا مدل SSD-55SK610UD سایز 55 اینچ
تلویزیون ال ای دی هوشمند اسنوا مدل SSD-55SK610UD سایز ۵۵ اینچ
۲۱,۳۹۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

با فعال بودن تنظیمات Motion smoothing، تلویزیون شما، فریم‌های بیشتری را به محتوای در حال تماشایتان اضافه می‌کند. اکثر تلویزیون‌‌های هوشمند توانایی نمایش محتواهای ویدیویی را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه (FPS) دارند. این موضوع در حالی است که تلویزیون‌های مسطح نسل‌های قدیمی از توانایی ۲۴ یا ۳۰ فریم بر ثانیه برای نمایش فیلم و سریال‌های تلویزیونی برخوردار هستند. تنظیمات مربوطه می‌تواند فریم‌هایی را به صورت مصنوعی ایجاد کند تا تجربه‌ی روان‌تری از جنبه‌ی بصری برای شما ایجاد گردد. با این اوصاف، بسیاری از مخاطبین و حتی کارشناسان حوزه‌ی فناوری اذعان داشته‌اند که این فرایند، تجربه‌ی ناخوشایندی را ایجاد می‌کند چرا که ویدیوها از حالت عادی خود خارج می‌شوند.

بخوانید  فولادشهر میزبان سپاهان در رقابت های آسیایی؛ ناظران فیفا هم تایید کردند

اگر در تنظیمات تلویزیون هوشمند خود موفق نشده‌اید این بخش را پیدا کنید، احتمال دارد روی تلویزیون شما به اسم Motion interpolation یا Frame interpolation درج شده است. به هر حال، رابط کاربری در تلویزیون‌ مدل‌های مختلف متفاوت است. در هر صورت، شما می‌توانید با فعال‌سازی یا غیر فعال کردن قابلیت مذکور، این موضوع را درک کنید که کدام حالت باب تبع شما خواهد بود.

۲. روشنایی، کنتراست رنگ و وضوح

تنظیمات تلویزیون هوشمند

اکثر تلویزیون‌های هوشمند مدرن، مجموعه‌ای از تنظیمات متنوع را ارائه می‌کنند که در خدمت کیفیت بهترِ تصویر است. روشنایی، کنتراست رنگ و وضوح سه ویژگی مهمی به شمار می‌رود که پس از نصب و راه‌اندازی تلویزیون هوشمند باید به آنها دقت کنید.

برای بخش روشنایی به طور معمول یک نوار اسلایدری وجود دارد که شما می‌توانید به راحتی با تکان دادن آن، میزان روشنایی صفحه نمایش را کم یا زیاد کنید. اکثر تلویزیون‌های مدرن همچنین یک حسگر نور محیطی دارند تا این فرایند به طور خودکار انجام گردد. این ویژگی معمولا به صورت پیش‌فرض روی پنل‌های مسطح جدید فعال است. اگر شما دلتان نمی‌خواهد صفحه نمایش تلویزیون به طور خودکار مدام در حال نوسان باشد، می‌توانید این قابلیت را به طور کل از بخش تنظیمات غیر فعال کنید.

از طرفی، کنتراست و میزان وضوح تصویر نیز در تلویزیون‌های جدید ارزش بررسی کردن را دارد. بسیاری از عاشقان فیلم و سریال‌های تلویزیونی از رنگ و وضح غیر طبیعی تلویزیون‌های خود ناله می‌کنند، در حالی که می‌توان با صرف چند دقیقه در بخش تنظیمات و دستکاری کردن دو پارامتر گفته شده این معضل را حل کنند.

شما می‌توانید جلوه‌های بصری را در رابط تنظیمات تلویزیون هوشمند خود کاهش دهید تا با سلیقه‌ی شما تطابق داشته باشد. در اکثر تلویزیون‌ها برای تغییر این مولفه‌ها نیز نوار اسلایدری درج شده است.

پیشنهاد خرید

فرچه شستشو باریک آشپزخانه +5 درصد تخفیف

69,000 تومان69,000 تومانخرید کنید

۳. صدا

تنظیمات تلویزیون هوشمند

یک تجربه‌ی بصری لذتبخش می‌تواند به همراه تجربه‌ی شنیداری به یک لذت دو چندان تبدیل شود. خوشبختانه در اکثر تلویزیون‌های هوشمند مدرن، این قابلیت به کاربر اعطا می‌شود تا بخش صدا را هم بتواند به مقدار دلخواه تغییر دهد. به طور کلی گزینه‌های پایه‌ای شامل تنظیم صدای زیر و بم باشد. اگر شما دلتان می‌خواهد با تلویزیون بیشتر مشغول به تماشای فیلم‌های اکشن و هیجان انگیز باشید، پس احتمالا باید صدای بم را بیشتر کنید.

تلویزیون هوشمند ال ای دی دوو مدل DSL-55SU1710 سایز 55 اینچ
تلویزیون هوشمند ال ای دی دوو مدل DSL-55SU1710 سایز ۵۵ اینچ
۴ %

۲۳,۰۰۰,۰۰۰
۲۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

بسیاری از کاربران با خرید ساندبار و سیستم نمایش خانگی، تلاش می‌کنند تا تلویزیون جدید خود را به این دستگاه‌ها متصل کنند تا بهترین کیفیت شنیداری را دریافت کنند. از همین رو، بهتر است حتما در بخش تنظیمات، گزینه‌ی Audio Return Channel (ARC) را فعال کنید. در واقع با فعال‌سازی ARC، صدای تولید شده توسط تمام کنسول و دستگاه‌های متصل به تلویزیون، به طور مستقیم به ساندبار هدایت می‌شود و رسما اسپیکرهای تلویزیون به طور موقت غیر فعال می‌شوند.

پیشنهاد خرید

پکیج 3 عددی نظم دهنده تاشو کفش+ تخفیف

89,000 تومان89,000 تومانخرید کنید

۴. حالت بازی (Game mode)

حالت گیم در تلویزیون هوشمند

با وجود بسیاری از فرایندهای بهینه‌سازی صوتی و بصری که در پس‌زمینه‌ی تلویزیون در حال اجراست، وجود بخشی از تاخیر در تلویزیون‌ها امری طبیعی است. این میزان تاخیر به طور کلی، تاثیر چندان حادی روی تجربه‌ی کاربرانی که صرفا در حال تماشای فیلم و سریال هستند ایجاد نمی‌کند، اما گیمرها نیاز دارند تا این میزان تاخیر را به حداقل میزان ممکن برسانند.

بخوانید  شمس آذر 2-1 پیکان؛ اوج هیجان در قزوین؛ پیروزی، تساوی و دوباره پیروزی!

بسیاری از گیمرها با خرید پلی استیشن ۵، ایکس باکس سری S یا حتی نینتندو سوییچ و اتصال آن به تلویزیون تلاش می‌کنند بازی‌های مورد علاقه‌ی خود را در تلویزیون تجربه کنند. با این حال، اگر تلویزیون در پردازش تاخیر داشته باشد، پرش تصویر یکی از پیامدهای منفی محسوب می‌شود. با فعال‌سازی حالت بازی در تلویزیون شما می‌توانید این تاخیر را به حداقل رسانده و از جنبه‌ی سخت افزاری با لگ و تاخیر مواجه نشوید. با این حال، برای کاهش تاخیر و لگ در بازی‌های ویدیویی، صرفا فعال‌سازی حالت گیم کافی نیست و باید پارامترهای دیگر مثل نرخ به‌روز رسانی تصویر را هم دستکاری کنید.

۵. اسکرین سیور و قابلیت Screen dimming

اسکرین سیور تلویزیون

اکثر تلویزیون‌های هوشمند مدرن، چند گزینه‌ی مختلف برای اضافه کردن قابلیت اسکرین سیور به تلویزیون دارند. در واقع اسکرین سیور، کلکسیونی از تصاویر ساده است که اگر تلویزیون پس از چند دقیقه به طور غیر فعال روشن باقی بماند، این تصاویر به طور خودکار روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود تا از ایجاد پیکسل سوخته جلوگیری شود.

اکثر تلویزیون‌ها از تکنولوژی صفحه نمایش کریستال مایع (LCD) استفاده می‌کنند تا در هنگام نمایش یک تصویر برای مدت زمان طولانی، پیکسل‌ها دچار سوختگی نشوند. با این حال، اگر تلویزیون هوشمند جدید شما از تکنولوژی صفحه نمایش دیود ساطع کننده نور (OLED) استفاده می‌کند، بهتر است حالت اسکرین سیور یا محافظ صفحه را روشن کنید؛ چرا که پنل‌های OLED فوق العاده با کیفیت بوده و همچنان در دنیای تلویزیون‌های مدرن یک تکنولوژی جذاب شناخته می‌شوند. با این حال در صورتی که اسکرین سیور روی تلویزیون فعال نشده باشد، این پنل‌ها در طول زمان ممکن است در حفظ کیفیت تصویر چندان موفق عمل نکنند.

بخوانید  جواد خیابانی تاریخ فوتبال ایران را اصلاح می‌کند؛ یک شبه عمرمان طولانی شد!

۶. تنظیمات مربوط به مصرف انرژی

مدیریت مصرف انرژی یکی دیگر از تنظیماتی است که باید پس از راه اندازی تلویزیون، حتما آن را بررسی کنید. به طور پیش‌فرض بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند پس از مدت زمان مشخصی از عدم فعالیت، به طور خودکار خاموش می‌شوند. شما می‌توانید با ورود به بخش تنظیمات مدیریت مصرف، دقیقا تعیین کنید که چه زمانی تلویزیون شما باید خاموش شود. به طور تبع با فعال بودن این قابلیت، مصرف انرژی به شدت بهینه می‌شود. از طرفی دیگر، با همین کار ساده شما در حفظ محیط زیست هم قدم مثبتی برمی‌دارید.

تلویزیون ال ای دی هوشمند جی پلاس مدل GTV-50RU762S سایز 50 اینچ
تلویزیون ال ای دی هوشمند جی پلاس مدل GTV-50RU762S سایز ۵۰ اینچ
۸ %

۱۹,۳۷۶,۱۴۶
۱۷,۸۰۰,۰۰۰ تومان
مشاهده و خرید

تلویزیون هوشمند شما همچنین ممکن است گزینه‌ای برای تطبیق با وضعیت برق دستگاه‌های متصل شما داشته باشد. به این معنا که در صورت روشن کردن کنسول بازی، تلویزیون شما هم روشن شده و در صورت خاموش کردن کنسول، تلویزیون هم به طور خودکار خاموش می‌شود. این گزینه هم برای بسیاری از کاربرها سودمند و کاربردی خواهد بود.

۷. آپدیت خودکار

تنظیمات آپدیت در تلویزیون هوشمند

یکی از عواملی که به نوعی موجب می‌شود تا تلویزیون‌ها نسبت به یکدیگر متمایز باشند، نوع سیستم عامل و اتصال بی‌سیم محسوب می‌شود. از آنجایی که تلویزیون‌های هوشمند معمولا به اینترنت متصل می‌شوند، می‌توان با آپدیت‌های متعدد برای بهبود بخش امنیت و همچنین رفع باگ‌ و خطاهای احتمالی اقدام کرد.

اگر تنظیمات مربوط به آپدیت خودکار به‌طور پیش‌فرض فعال نشده، باید مطمئن شوید که به‌روزرسانی‌های خودکار روشن هستند تا سیستم شما به‌روز بماند و از آسیب‌پذیری‌های احتمالی ایمن بماند. از طرفی دیگر، وقتی می‌خواهید از برنامه‌های مخصوص تلویزیون استفاده کنید، به طور حتم باید آخرین نسخه از برنامه‌‌ی مورد نظر روی تلویزیون شما موجود باشد.

اگر خوش شانس باشید، ممکن است ویژگی‌های جدیدی با آپدیت خودکار روی تلویزیون شما نمایان شود که قبل از به‌روز رسانی در دسترس نبودند. اگر هم ویژگی یا قابلیت جدیدی برای محصول شما ارائه نشود، حداقل می‌دانید که تلویزیون شما با آخرین پیشرفت‌های امنیتی به‌روز رسانی شده است.

خرید تلویزیون هوشمند از دیجی کالا

مشاهده همه

منبع: pocket-lint

  • راهنمای خرید ۱۰ تلویزیون ۵۵ اینچ برتر بازار (خرداد ۱۴۰۲)
سوال و جواب‌های رایج
آیا تلویزیون هوشمند به اینترنت متصل می‌شود؟
بله. تمامی تلویزیون‌های هوشمند از فناوری اتصال بی سیم (وای-فای) بهره می‌برند.
آیا تلویزیون هوشمند برای بازی پلی استیشن ۵ مناسب است؟
بله. اکثر تلویزیون‌های هوشمند مدرن برای بازی با کنسول PS5 مناسب هستند.

منبع

پایان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *