جستجو کردن
Close this search box.

چطور مرغ شکم‌پر درست کنیم؟

چطور مرغ شکم‌پر درست کنیم؟


۲۶ آذر ۱۳۹۹ | ۱۴:۴۱
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

طرز تهیه مرغ شکم پر

مرغ شکم پر یا مرغ درسته یک غذای محبوب بین‌المللی در سراسر دنیاست که از قرن‌ها پیش تا کنون تهیه می‌شده. غذایی محبوب شاهان در قرون ۱۲ و ۱۳ میلادی که هم به شکل خوراک و هم به شکل کباب طبخ و در جشن‌ها و مناسبت‌ها سرو می‌شد. در ایران هم مرغ شکم پر همیشه یک غذای مجلسی و پرزرق‌وبرق بوده که در مراسم خاص تهیه می‌شده. برای تهیه مرغ شکم پر از انواع سبزی و آلو داخل شکم مرغ استفاده می‌کنند و آن را در فر یا داخل قابلمه می‌پزند. در این بین مرغ شکم پر گیلانی و مازندرانی هم بسیار محبوب هستند که با رب آلوچه و رب انار مزه‌دار می‌شوند و ترش‌تر از مرغ شکم پر مجلسی هستند. در این قسمت از آموزش آشپزی دیجی‌کالا مگ به شما طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی را آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی

پیشنهاد خرید

مینی لباسشویی اولتراسونیک

389,000 تومان389,000 تومانخرید کنید

مواد لازم برای مرغ شکم پر

  • مرغ کامل: ۱ عدد متوسط
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • کشمش: ۳ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • گردو: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

خرید مواد لازم مرغ شکم پر از دیجی‌کالا

پیشنهاد خرید

فرچه شستشو باریک آشپزخانه +5 درصد تخفیف

69,000 تومان69,000 تومانخرید کنید
پیشنهاد خرید

اره تاشو ضامن دار TAT

239,000 تومان210,000 تومانخرید کنید

طرز تهیه مرغ شکم پر

مرغ

۱.
برای شروع داخل و بیرون مرغ را به طور کامل بشویید و سپس خشک کنید. ۲۰ گرم از کره که در دمای محیط گرم شده است را به همراه کمی زعفران، نمک و فلفل روی مرغ و داخل شکم آن بمالید و اجازه دهید برای یک ساعت داخل یخچال استراحت کند تا مواد به خوبی جذب مرغ شوند.

بخوانید  راهنمای خرید بهترین لپ‌تاپ دل Inspiron؛ محصولاتی برای خاص‌پسندها

پیاز داغ

۲.
در فاصله‌ای که مرغ در یخچال استراحت می‌کند، پیاز را خلالی و با کمی روغن در تابه سرخ کنید.

 مرغ شکم پر ترش

۳.
بعد از آماده شدن پیاز داغ، زرشک، کشمش، گردو، آلو بخارا، ۲ قاشق از رب انار و مقداری نمک را به آن اضافه و همه مواد را باهم مخلوط کنید و کمی تفت دهید.

مرغ شکم پر شمالی

۴.
بعد از گذشت یک ساعت مرغ را از یخچال خارج و شکم آن را با موادی که آماده کردید، پر کنید. با استفاده از نخ و سوزن استریل، شکم مرغ را بدوزید و در نهایت پاهای مرغ را با نخ به هم وصل کنید.

مرغ شکم پر اهوازی

۵.
بال‌های مرغ را جدا کنید و کنار بگذازید. در یک قابلمه، ۴ طرف مرغ را با ۴۰ گرم از کره سرخ کنید.

مرغ با شکم پر

۶.
برای تهیه کردن سس مرغ، باقیمانده‌ی رب انار، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را در مابقی کره تفت دهید.

مرغ درسته

۷.
پس از این که رب کمی تفت خورد، ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا جوش بیاید. طعم سس را بچشید و مطمئن شوید که ملس باشد.

مرغ درسته در فر

۸.
پس از جوش آمدن، سس را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید برای ۳ الی ۴ ساعت با حرارت کم و دم کنی کاملا مغزپخت شود و سس آن جا بیفتد. حین پخت چند بار درب ظرف را باز کنید و سس را روی مرغ بریزید تا طعم سس به خوبی به بافت مرغ نفوذ کند.

بخوانید  نوبت دهی بیمارستان سلامت فردا

خرید سرویس قابلمه ۲۰ پارچه جی فی نی از دیجی‌کالا

دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی

بیشتر بخوانید:
چطور مرغ ناردونی درست کنیم؟
چطور مرغ ترش شمالی درست کنیم؟
برچسب‌ها :
غذا با مرغغذای اصلی

مرغ شکم پر یا مرغ درسته یک غذای محبوب بین‌المللی در سراسر دنیاست که از قرن‌ها پیش تا کنون تهیه می‌شده. غذایی محبوب شاهان در قرون ۱۲ و ۱۳ میلادی که هم به شکل خوراک و هم به شکل کباب طبخ و در جشن‌ها و مناسبت‌ها سرو می‌شد. در ایران هم مرغ شکم پر همیشه یک غذای مجلسی و پرزرق‌وبرق بوده که در مراسم خاص تهیه می‌شده. برای تهیه مرغ شکم پر از انواع سبزی و آلو داخل شکم مرغ استفاده می‌کنند و آن را در فر یا داخل قابلمه می‌پزند. در این بین مرغ شکم پر گیلانی و مازندرانی هم بسیار محبوب هستند که با رب آلوچه و رب انار مزه‌دار می‌شوند و ترش‌تر از مرغ شکم پر مجلسی هستند. در این قسمت از آموزش آشپزی دیجی‌کالا مگ به شما طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی را آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی

مواد لازم برای مرغ شکم پر

  • مرغ کامل: ۱ عدد متوسط
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • کشمش: ۳ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • گردو: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

خرید مواد لازم مرغ شکم پر از دیجی‌کالا

طرز تهیه مرغ شکم پر

مرغ

۱.
برای شروع داخل و بیرون مرغ را به طور کامل بشویید و سپس خشک کنید. ۲۰ گرم از کره که در دمای محیط گرم شده است را به همراه کمی زعفران، نمک و فلفل روی مرغ و داخل شکم آن بمالید و اجازه دهید برای یک ساعت داخل یخچال استراحت کند تا مواد به خوبی جذب مرغ شوند.

بخوانید  طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با دنبه گوسفندی + نکات مهم

پیاز داغ

۲.
در فاصله‌ای که مرغ در یخچال استراحت می‌کند، پیاز را خلالی و با کمی روغن در تابه سرخ کنید.

 مرغ شکم پر ترش

۳.
بعد از آماده شدن پیاز داغ، زرشک، کشمش، گردو، آلو بخارا، ۲ قاشق از رب انار و مقداری نمک را به آن اضافه و همه مواد را باهم مخلوط کنید و کمی تفت دهید.

مرغ شکم پر شمالی

۴.
بعد از گذشت یک ساعت مرغ را از یخچال خارج و شکم آن را با موادی که آماده کردید، پر کنید. با استفاده از نخ و سوزن استریل، شکم مرغ را بدوزید و در نهایت پاهای مرغ را با نخ به هم وصل کنید.

مرغ شکم پر اهوازی

۵.
بال‌های مرغ را جدا کنید و کنار بگذازید. در یک قابلمه، ۴ طرف مرغ را با ۴۰ گرم از کره سرخ کنید.

مرغ با شکم پر

۶.
برای تهیه کردن سس مرغ، باقیمانده‌ی رب انار، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را در مابقی کره تفت دهید.

مرغ درسته

۷.
پس از این که رب کمی تفت خورد، ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا جوش بیاید. طعم سس را بچشید و مطمئن شوید که ملس باشد.

مرغ درسته در فر

۸.
پس از جوش آمدن، سس را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید برای ۳ الی ۴ ساعت با حرارت کم و دم کنی کاملا مغزپخت شود و سس آن جا بیفتد. حین پخت چند بار درب ظرف را باز کنید و سس را روی مرغ بریزید تا طعم سس به خوبی به بافت مرغ نفوذ کند.

خرید سرویس قابلمه ۲۰ پارچه جی فی نی از دیجی‌کالا

دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی

بیشتر بخوانید:
چطور مرغ ناردونی درست کنیم؟
چطور مرغ ترش شمالی درست کنیم؟

منبع

پایان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *