جستجو کردن
Close this search box.

کارشناس داوری: VAR ایران، VAR پلاستیکی یا تنظیم بازار؟

وحید صالحی - کارشناس داوری - داور لیگ برتر ایران

کارشناس داوری در یک برنامه رادیویی به انتقاد از VAR در ایران پرداخت.

طرفداری | وحید صالحی، کارشناس داوری فوتبال، از نحوه پیاده‌سازی سیستم VAR در ایران انتقاد کرد. صالحی این هفته میهمان برنامه زیر طاقی با اجرای امیر بیشه و علی زمانی بود. 

او با اشاره به واکنش‌های طنزآمیز هواداران به این سیستم، بر اهمیت آموزش داوران و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای استفاده صحیح از VAR تأکید کرد. صالحی معتقد است که عجله در پیاده‌سازی این سیستم بدون آمادگی قبلی و استفاده از تجهیزات بی‌کیفیت، باعث شده تا VAR در ایران به جای بهبود داوری، به مشکلی جدید تبدیل شود.

او در ابتدا به واكنش طنز آمیز هواداران درباره ورود این سیستم اشاره كرد و گفت:

در كنار شوخی‌هایی كه با كمک داور ویدئویی می‌شود مردم دوست دارند با كلمه وار هم شوخی كنند و عناوینی چون وار پلاستیكی، وار تنظیم بازار، وار دل خوشكنی را در فضای مجازی به كار می‌برند اما در كنار این‌ها ما ورود این سیستم را به فال نیك می‌گیریم و امیدواریم این سیستم به بهبود شرایط برگزاری مسابقات لیگ‌های برتر كمک كند.

داور فوتبال در خصوص مشكلاتی كه بر سر راه این سیستم وجود دارد اظهار داشت:

فناوری كمک داور ویدئویی یا همان VAR می‌تواند اشتباهات تاثیرگذار داوری در جریان مسابقات تا حد زیادی كاهش دهد اما ورود این سیستم باید الزاماتی داشته‌ باشد.

صالحی ادامه داد:

اگر قرار باشد كار بدون مطالعه قبلی و آمادگی زیرساخت باشد به هیچ وجه مطلوب نخواهد بود. مقدمه ورود این سیستم آموزش داوران است كه به شكل مطلوبی باید انجام شود. اما در كنار حاشیه‌های این اردوی آموزشی كه نبود زیر ساخت‌های آموزش داوری برای این موضوع بود، نبود امكانات مناسب برای اسكان و آموزش داوران نیز یكی از این مشكلات بود، كه باید به سردرگمی و كمبود زمان برای آموزش و جانمایی این سیستم در لیگ‌های برتر هم اشاره كرد.

 

او در پاسخ به پرسش امیر بیشه مجری این برنامه از درخصوص جانمایی این سیستم در لیگ‌های حرفه‌ای گفت:

توسعه فوتبال با این سیستم نیازمند وقت، تجربه و آموزش است. همه اینها باید با حوصله و دقت جلو برود. به نظرم اگر قرار است VAR را با شرایط نامناسب و بدون آمادگی زیرساخت در فوتبال ایران داشته باشیم، خیلی جواب نمی‌گیریم.

 

داور فوتبال تصریح كرد:

یهتر بود كه این سیستم ابتدا در لیگ‌های استانی انجام می‌شد و داوران و هواداران نیز با این سیستم آشنا می‌شدند پس از آن وارد لیگ حرفه‌ای می‌شدیم. درواقع ما نیاز به یك مقدمه‌چینی برای این كار داشتیم كه این اتفاق رخ نداد.

صالحی با تاكید بر لزوم اعتماد هواداران به این سیستم اظهار داشت:

نباید مردم را به این موضوع بی‌ اعتماد كنیم. اگر از ابتدا درست جلو برویم و به پروتكل‌هایی كه فیفا برای این سیستم تعریف كرده پایبند باشیم، ضریب خطایمان كاهش پیدا می‌كند و می‌توانیم از این سیستم درست استفاده كنیم وگرنه اشتباه ما در برخورد با این سیستم منجر به بی‌اعتمادی و نارضایتی هواداران می‌شود.

وی با اشاره به هزینه بالای راه اندازی این سیستم هم برای فوتبال ایران گفت:

وقتی زیرساخت خوبی در فوتبال نداشته باشیم ناچاریم از سیستم‌های پیشرفته روز صرف‌ نظر كرده سراغ سیستم‌های چینی بی‌كیفیت كه نقایص زیادی دارند، برویم و علی‌رغم رقم بالایی كه برای پرداخت این سیستم صرف شده نتیجه چندان به دردبخور و منسب نخواهد بود.

این داور فوتبال با تآكید بر لزوم آموزش و ارتقای كیفی كار در فوتبال اظهار داشت:

باید در این فرایند عاقلانه و هوشمندانه عمل كنیم. جزئیات زیادی را برای به كارگیری این سیستم باید در نظر بگیریم از حمل آن با تریلی از این استان به استان دیگر تا جانمایی آن و شرایط استاندارد اتاق VAR باید در شرایط استاندارد عمل كرد وگرنه نتیجه كار فقط هوادار را ناراضی‌تر می‌كند.

صالحی با مثالی در این‌باره توضیح داد:

سیستم VAR بر اساس قوانین فیفا به ۸ تا ۳۲ دوربین مجهز جدا از دوربین‌های پوشش خبری تلویزیونی منتهی می‌شود و در این اتاق ۳ تا ۴ داور حضور دارند كه به بازبینی لحظه به لحظه صحنه‌ها می‌پردازند و تكنیسین VAR هم در كنار آنها حضور دارد. این افراد باید دوره دیده باشند و تسلط كامل به شكل كار با این تكنولوژی داشته باشند. اما در بازی اخیر ۱۵ نفر در این اتق حضور داشتند و این آسیب زننده است.

منبع

بخوانید  سرمربی الخور راه شکست ایران را به قطری‌ها نشان داد!
پایان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *